lomvarda_3

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Λομβάρδας στην Αγία Μαρίνα

Την Κυριακή 13/11/2022 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας αποφάσισε να συμμετέχει στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2022 μέσω της HELMEPA, το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο! 

Έτσι, τα μέλη του Συλλόγου διοργάνωσαν τον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Λομβάρδας στην Αγία Μαρίνα. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται σε έναν υπέροχο και ιδιαίτερα γραφικό κολπίσκο. Ήταν μία παραλία με άμμο αλλά και βότσαλο. Μαζευτήκαμε μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, μικροί και μεγάλοι και αναλάβαμε να καθαρίσουμε κοντά στα 370 μέτρα. 

Τα ευρήματα ήταν αρκετά εντυπωσιακά καθώς συλλέξαμε περίπου 2000 αποτσίγαρα και γόπες, πάνω από 180 κομμάτια πλαστικού, πάνω από 250 καπάκια πλαστικά, αρκετούς πλαστικούς αναδευτήρες καθώς επίσης και πλαστικά και ξύλινα μπαστουνάκια από γλειφιτζούρια και παγωτά, σύριγγες, μπουκάλια γυάλινα και πλαστικά, καφάσια ξύλινα και πολλά πολλά ακόμα!! 

Ήταν μία υπέροχη εμπειρία για όλους μας και ειδικότερα για τα παιδιά μας όπου κατάλαβαν και εμπράκτως τι μπορούν να κάνουν για να προστατέψουν τον πλανήτη μας και να διατηρήσουν τις θάλασσες, τα δάση, τα ποτάμια και όλο το φυσικό μας περιβάλλον καθαρό! 

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εθελοντές που πήραν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία!

Comments are closed.